KategoriePrzepisy

Tagliatelle al ragu’

Składniki 350 g mielonej wołowiny 50 g pancetty 1 duża cebula, drobno posiekana 1 łodyga selera naciowego, drobno posiekane 1…

KategoriePrzepisy

Rigatoni w kremowym sosie

Składniki 250g makaronu rigatoni 700g passaty z pomidorów 2 łyżki mascarpone 2 mniejsze lub 1 większa szalotka 2 ząbki czosnku…

KategoriePrzepisy

Radiatori z krewetkami i cukinią

Składniki 200 g krewetek 300 g cukinii 250 g makaronu radiatori 4 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 ząbki czosnku 6…

KategoriePrzepisy

Spaghetti alla puttanesca

Składniki 250 g makaronu spaghetti 1 puszka krojonych pomidorów 4 filety anchois 5 dag czarnych oliwek 2 ząbki czosnku 1…

Spaghetti nero di sepia z krewetkami i maślaną emulsją KategoriePrzepisy

Spaghetti nero di sepia z krewetkami i maślaną emulsją

Składniki 250 g makaronu spaghetti nero di sepia 50 g masła 3 łyżki oliwy 2 ząbki czosnku 1 mała cebulka…

Fusilli alla norma KategoriePrzepisy

Fusilli alla norma

Składniki 250 g makaronu fusilli 1 dojrzały bakłażan (ok. 200 g) 40 g startego parmezanu 200 ml passaty pomidorowej 1…

Rigatoni z domowym pesto alla genovese z bazylią KategoriePrzepisy

Rigatoni z domowym pesto alla genovese z bazylią

Składniki 30 g liści bazylii (ok. 1 duża doniczka) 15 g orzeszków pinii 40 g startego parmezanu 50 ml oliwy…

KategoriePrzepisy

Tagliatelle z pesto pistacjowym, ricottą i okruszkami chlebowymi

Składniki 100 gramów niesolonych pistacji bez skorupki 30 gramów startego sera pecorino 30 gramów listków pietruszki 100 ml oliwy lub…

KategoriePrzepisy

Orecchiette con le cime di rapa (z brokułem liściastym)

Składniki 250 g makaronu Orecchiette 300 – 400 g brokuła liściastego (jeśli dostępny) lub 200 g świeżego szpinaku + kilka…

KategoriePrzepisy

Lasagne alla parmigiana z bakłażanem, pomidorami i parmezanem

Składniki 1-2 paczki makaronu lasagne 500 ml passaty pomidorowej 1 duży bakłażan 3 łyżki oliwy 2 ząbki czosnku 150 g…