KategoriePrzepisy

Spaghetti bezjajeczne z wegańskim sosem z bakłażana i okruszkami chleba

Składniki spaghetti bezjajeczne 1 mały bakłażan 2 łyżki oliwy 1 ząbek czosnku 1 łyżka płatków drożdżowych 1 łyżeczka soku z…

Spaghetti quadri cacio e pepe KategoriePrzepisy

Spaghetti quadri cacio e pepe

Składniki 250 g spaghetti quadri 1,5 litr wody łyżeczka soli morskiej 70 g startego sera pecorino 1 łyżeczka czarnego pieprzu…

KategoriePrzepisy

Rigatoni z klopsikami z karmazyna i mulami w sosie śmietanowym wg. przepisu szefa kuchni Bartka Łukaszewicza

Składniki (2 porcje) 200 g rigatoni TULONE 100 g cukinii 8 pomidorków cherry 10 muli 400 ml śmietanki 30% 100…

KategoriePrzepisy

Pierogi z serem twarogowym na słodko

Przepis na podanie pierogów z serem twarogowym na słodko: Ugotuj pierogi TULONE w osolonej wodzie.Na pierogach ułóż kleksy śmietany oraz…

KategoriePrzepisy

Sos śmietanowo-grzybowy wg. przepisu szefa kuchni Grzegorza Chlebowicza

Propozycja podania pierogów z policzkami wołowymi wg. Grzegorza Chlebowicza. Sos grzybowy: 100 g grzybów leśnych lub pieczarek 300 ml śmietanki…