- 250 g makaronu Orecchiette
- 300 - 400 g brokuła liściastego (jeśli dostępny) lub
- 200 g świeżego szpinaku + kilka gałązek brokuła
- 4 filety anchois z oleju
- 1 suszona papryczka peperoncino (opcjonalnie)
- 40 ml oliwy cytrynowej
- 1 ząbek czosnku
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Gotujemy makaron przez 4 minuty w lekko osolonej wodzie. W tym czasie na patelni podgrzewamy oliwę cytrynową razem z filetami anchois, peperoncino i startym ząbkiem czosnku. Mieszamy minutę – dwie i dodajemy pokrojony na mniejsze części brokuł liściasty. Poza sezonem można użyć bardzo drobno pokrojonego brokuła ze szpinakiem. Podgrzewamy tylko do “zwiędnięcia” liści i dodajemy ugotowany makaron z odrobiną wody z gotowania. Mieszamy dokładnie i skrapiamy dodatkowo oliwą. Doprawiamy solą i pieprzem jeśli potrzeba. Podajemy w misce.
Do tego przepisu polecamy:
-
Makaron świeży Orecchiette – jajeczny
8,00 złSkładniki: mąka semolina durum, świeże jaja, filtrowana woda,
Termin ważności: 30 dni od daty produkcji
Przygotowanie: gotować w lekko osolonej wodzie 2-4 minuty
Przechowywanie: warunki chłodnicze 2-7 °C
Waga opakowania: 250 g (posiłek dla 2-ch osób)Opcje dostawy:
Transport żywności w warunkach chłodniczych 0°C - 4°C.
Standardowa przesyka kurierem DPD.
Dostawa TULONE na terenie Białegostoku.
Odbiór osobisty
Białystok, ul. Octowa 2A.
-
Makaron świeży Orecchiette – bezjajeczny
5,00 złSkładniki: mąka semolina durum, filtrowana woda,
Termin ważności: 35 dni od daty produkcji
Przygotowanie: gotować w lekko osolonej wodzie 2-4 minuty
Przechowywanie: warunki chłodnicze 2-7 °C
Waga opakowania: 250 g (posiłek dla 2-ch osób)Opcje dostawy:
Transport żywności w warunkach chłodniczych 0°C - 4°C.
Standardowa przesyka kurierem DPD.
Dostawa TULONE na terenie Białegostoku.
Odbiór osobisty
Białystok, ul. Octowa 2A.