- 250 g makaronu spaghetti nero di sepia
- 50 g masła
- 3 łyżki oliwy
- 2 ząbki czosnku
- 1 mała cebulka szalotka
- kilka gałązek pietruszki
- 150 ml białego, wytrawnego wina
- 1 łyżka soku z cytryny
- skórka z połowy cytryny
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Podgrzewamy masło z oliwą na patelni. Podsmażamy do zrumienienia posiekaną bardzo drobno szalotkę i czosnek. Dodajemy 1 łyżkę posiekanej pietruszki. Podsmażamy chwilę. Dolewamy wino i redukujemy do lekkiego zagęszczenia. W międzyczasie gotujemy makaron. Kiedy sos zacznie gęstnieć, dodajemy pokrojone, surowe krewetki. Dusimy 2-3 minuty, po czym dodajemy makaron prosto z garnka. Mieszamy, żeby sos dokładnie pokrył makaron i przenosimy razem z krewetkami na talerz. Dekorujemy natką pietruszki i startą skórką z cytryny.
Do tego przepisu polecamy:
-
Makaron świeży Spaghetti – jajeczny
8,00 złSkładniki: mąka semolina durum, świeże jaja, filtrowana woda,
Termin ważności: 30 dni od daty produkcji
Przygotowanie: gotować w lekko osolonej wodzie 2-4 minuty
Przechowywanie: warunki chłodnicze 2-7 °C
Waga opakowania: 250 g (posiłek dla 2-ch osób)Opcje dostawy:
Transport żywności w warunkach chłodniczych 0°C - 4°C.
Standardowa przesyka kurierem DPD.
Dostawa TULONE na terenie Białegostoku.
Odbiór osobisty
Białystok, ul. Octowa 2A.
-
Makaron Spaghetti – bezjajeczny
5,00 złSkładniki: mąka semolina durum, filtrowana woda
Termin ważności: 35 dni od daty produkcji
Przygotowanie: gotować w lekko osolonej wodzie 2-4 minuty
Przechowywanie: warunki chłodnicze 2-7 °C
Waga opakowania: 250 g (2 porcje)Opcje dostawy:
Transport żywności w warunkach chłodniczych 0°C - 4°C.
Standardowa przesyka kurierem DPD.
Dostawa TULONE na terenie Białegostoku.
Odbiór osobisty
Białystok, ul. Octowa 2A.